2022-02-24 100 瀏覽
暫時未有晚市,如果必要外出食飯都盡量揀啲比較少人流既餐廳,又或者座位比較寛闊,感覺會安全少少。說回碗盛,上次到訪是晚餐,不曉得下午也會有lunch set, 地理位置方便,裝潢也是走日式簡約風,串燒日食也高質。軟殼蟹配蟹子清酒忌廉意大利飯 $128 Fusion得來好出色既日式risotto!驚喜既係除左蟹子,飯與飯粒中間都有好多蟹肉,即刻覺得好抵食,而且飯粒軟硬適中,估唔到一間日式餐廳都可以handle到慢煮豬軟骨配日本豬骨濃湯稻庭烏冬 $98超腍既豬軟骨肉而且好入味,啖啖肉,湯底濃郁仲煮到烏冬都索哂啲味小食:吉列炸蠔、流心芝士薯仔年糕 、吉列次魚配三文魚子海鮮沙律醬 - 好喜歡個醬酸酸味味好開胃,亦可中和炸物之油膩感—————————————————碗盛 (天后)天后清風街9-11號寶德樓地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography

軟殼蟹配蟹子清酒忌廉意大利飯 $128

慢煮豬軟骨配日本豬骨濃湯稻庭烏冬 $98

小食:

—————————————————

碗盛 (天后)
天后清風街9-11號寶德樓地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #天后美食

___
🥇Follow @eathkgirls