2024-11-04 272 瀏覽
女朋友好中意食壽喜燒,今日生日特登搵間靚靚壽喜燒餐廳同佢一齊食呢間係樓上鋪,一出lift就見到大大個logo十侍,好搞笑係隻牛,唔通等比我地食?入面成個環境都好靚,用左黑色做主調令人覺得好high class二人餐既壽喜燒都唔會話好貴,仲有多款特色cocktails同額外追外既食品,任君選擇一埋枱就有前菜食,有熱茶飲,服務好好先食啲串燒過下口癮,估唔到呢到啲串燒同樣出色,特別係牛舌勁爽口入味,仲有雞橫隔膜呢啲平時出面食唔到既,第一次食原來都好彈牙呢到採用鹿兒島A5和牛,有埋證書無花無假,睇見都食指大動呢間「十侍」特別之處在於佢唔係純粹加砂糖整壽喜燒,係先製成棉花糖,再係我地面前熔左佢,大家過黎拍片勁打卡able全程唔洗自己動手,staff會幫我地整埋,加埋日本蛋一齊食勁出色,和牛基本上係入口即熔,就算無牙都食到!牛味亦好出,加埋啲壽喜燒汁甜甜地,勁好味真係食極都覺得唔夠喉除左和牛呢個套餐仲有烏冬同雜菜,同樣唔係自己煮,坐定定等食就得。啲配料同烏冬索滿晒壽喜燒,勁好食!最後仲有柚子雪糕作結,唔會好甜柚子味濃,仲有真係一粒粒柚子肉食到!

一埋枱就有前菜食,有熱茶飲,服務好好

呢到採用鹿兒島A5和牛,有埋證書無花無假,睇見都食指大動