2020-12-22 142 瀏覽
朋友推介麵屋丸京, 話雖然唔係好出名但比好多大牌子有質素, 今日趁lunch就過黎食下!自家製餃子餃子煎得香口, 肉餡飽滿。蝦湯丸京拉麵賣相好靚, 真叉燒同叉燒各半, 唔止大大塊而且仲好粉嫩, 鋪滿係拉麵之上, 真叉燒入口細嫩有肉香, 真係慢煮先做到依個口感, 非常好食! 蝦湯加入左大量櫻花蝦, 湯頭濃郁到不得了, 啖啖鮮味濃而不咸, 出色!濃湯丸雞拉麵朋友話一定要試下丸雞, 心諗都雞拉麵應該無乜特別, 但實物黎到時真係幾驚喜, 雞扒長過隻碗, 超厚身而且係生炸雞扒, 所以特別皮脆肉嫩, 食既時候建議拎多隻碟夾起雞扒先, 如果浸淋左就無咁好食啦~ 濃湯口感固然濃厚, 但又唔會太過油膩, 啖啖咸香, 而且熱度非常足, 每方面都做得好好! 另外伴有半熟蛋同埋筍, 我另外再加紫菜, 有齊伴菜3寶食落更加滿足!果然無介紹錯, 食物真係有質素, 特別喜歡依度既湯頭, 兩款都濃郁可口, 真叉燒亦由其出色, 值得一試!

自家製餃子
餃子煎得香口, 肉餡飽滿。

蝦湯丸京拉麵

濃湯丸雞拉麵