餐廳: 海王漁港
資訊:

2020-02-28 1378 瀏覽
坦白講其實我地呢代人開始有d食厭傳統酒樓,原因好簡單,收費唔平加食物質素參差,好多時都失望而回,不過今次不抱住期望去反而有驚喜。清蒸阿拉斯加長腳蟹,最近酒樓都好興食長腳蟹,多人食更加抵食,呢度蒸得岩岩好,唔會過生或過老,蟹肉鮮甜肥美多汁,蟹膏甘香,蟹蓋size好比一個人頭,直接食或是撈飯都好正。鹽燒八頭南非鮑魚爽口彈牙,平常多數以醬油清蒸方法,今次鹽燒仍然可以保持鮑魚肉質嫩滑,將鮮味大大提升。瑤柱香妃雞皮薄肉嫩,個人比較中意直接食、唔沾任何醬汁,食到原本雞的鮮味。海王燒鵝皇食左太多肉,點都要叫返d蔬菜解下膩,蘭花如意炒帶子、金瑤扒豆苗同樣係誠意之作,份量好足夠,新鮮美味。

海王燒鵝皇