2024-12-12
藍田棋子燒鵝,環境簡單乾淨,價格親民。我哋點了一個二人餐 $218,另外點了一個小食。鹽焗手撕雞 $28肉質鮮嫩多汁,完全唔會乾柴。鹽焗的手法令雞肉吸收咗香料的味道,每一口都散發出淡淡的鹽香和香料味,真係好正!燒鵝例牌見到燒鵝就已經心情大好!下庄位最正,鵝皮燒得金黃酥脆,咬下去嘅時候,外層脆口,裡面肉質滑嫩,味道完全入味,配上酸梅醬汁,真係好美味,完全無法抗拒。燒腩仔燒腩仔同樣出色!外皮脆香,肉質豐滿,油脂與瘦肉比例剛好,搭配白飯,簡直係天作之合。白飯和瀨粉,飯粒粒分明,瀨粉滑溜,搭配燒鵝和燒腩仔,真係一流!凍檸蜜同熱奶茶。凍檸蜜清新解膩,檸檬味道酸酸甜甜,熱奶茶則濃郁滑順,茶香四溢,飲一口就令人感到好舒服。郊外菜心,清脆爽口,蘸一點蠔油好正。白飯和瀨粉,飯粒粒分明,瀨粉滑溜,搭配燒鵝和燒腩仔,真係一流!
我哋點了一個二人餐 $218,另外點了一個小食。
鹽焗手撕雞 $28
燒鵝例牌