2024-10-01 411 瀏覽
呢間餐廳全日雞實驗所一直都收藏着,一直等機會過嚟試吓!曾經睇過佢嘅報道,佢曾經喺深水埗開店,報道了有關店主怎樣堅持,去要做好出色嘅海南雞,所以一直上嚟試吓!特登過去北角試吓,不過地點有啲難搵,餐廳匿埋喺一個屋苑basement嘅food court入邊,好處係完全唔需要排隊,直接入去,就可以落order!當日係一個中午,只有六七個人,大把位,呢度係先俾錢,就等通知取餐。我特登加咗錢,叫咗大份嘅海南雞,仲特登加咗個肉餅。計埋相當經濟實惠!先講海南雞,啲肉好嫩滑,真係幾好食!完全唔覺得好肥!另外碗油飯亦都好出色,難得係碗湯都唔錯!但係最難得嘅,嗰個肉餅!真係好重瑤柱味,真係好好食!今次食到好飽,好滿足,下次一定會再嚟幫襯!
海南雞
海南雞