2018-11-14 113 瀏覽
出開旺角無理由唔試下早排都幾出名嘅三重拉絲雞煲,於是就過左黎呢間叫滾喜火鍋專門店試一試。呢邊有麻辣雞煲同三重芝士拉絲雞煲揀,我地當然選了芝士雞煲食啦,等的時間不長,大約5分鐘便上枱了,上枱是仍而需加熱融了些芝士,店家很貼心放了個計時器在旁邊倒數5分鐘,亦不時幫我們檢查鍋中情況,以免焦了,呢啲貼心嘅服裝,就算未食都加曬分。講返芝士雞煲,一打開看見芝士拉絲的效果都流曬口水,食落雞件調味較輕,不會搶了芝士的味道之餘,亦不失雞味,芝士亦發佈了它的功用,加強整鍋的香氣,兩者都幾夾。食完後點了個番茄湯底併沙嗲湯底,值得一講的是番茄味很濃,很耐未試過有任食店有這麼濃的湯,都幾好。我點的是中間價位安格斯牛肉套餐,原以為牛肉也是得過且過就算,但一上枱見到呢啲牛肉就發現事情不簡單,牛肉色澤鮮紅,紋理清晰,而且都幾大塊,我一度懷疑是下次單,點了最貴的份,但發現亦不是,食落牛味都幾重,而且都幾有咬口,相信來貨都幾高質。另外店家亦主推咸蛋魚皮,於是就點了一份試試,咸蛋味十足,亦很濃,甚至有點點掩蓋了魚皮的味道,對於喜歡重口味的人黎講一定會鐘意。最後兩個人埋單大約$500,價格對比質素黎講,絕對值得。

最後兩個人埋單大約$500,價格對比質素黎講,絕對值得。