2017-04-24 6372 瀏覽
約了朋友上興趣班,事先約佢哋食午餐,點知行緊去時好大雨,去到上樓梯,樓梯好靚,有水晶燈中段有長椅,好英式風味,入到去幾爆場,好彩都有位可以即入,仲坐到窗口位,入內幾暗!桌椅幾迫,裝修幾有英式風格,店內放咗好多舊鋼琴,油畫,深木桌椅,牆上黑板寫餐牌!幾有特色,店員都係英文人,好爽手!Continental breakfast set($98)包果汁,揀咗橙汁,分開幾盤上,一盤麵包,麵包好令人滿意,大牛角包比肥髀搶咗,佢分咗點比我,好鬆脆,黑麥包夾雜果仁碎,好香麥味,白麵包鬆軟啲,三款都好味,又比埋牛油、果醬、同蜜糖,我點蜜糖好味!乳酪一大碗,配料嘅水果(士多啤梨、藍莓、蘋果片、香蕉片)同一碗雜穀麥片都另上,由客人自己落,自己配搭,雜穀類好脆口新鮮,水果新鮮,整體味道好好!鮮橙汁肥髀飲!Minced lamb tomato sauce paste($98)賣相靚,意粉有得揀,我哋揀咗闊麵,闊麵有咬口,掛醬汁能力幾好,蕃茄醬羊肉碎好滑,加咗芝士仲香!羊肉唔膻,好好味Brunch club sandwich($82)賣相好靚,木盤上,其實似漢堡包多啲,麵包係歐式嗰種比較實但唔乾,又好香麵包味,
Brunch club sandwich($82)賣相好靚,木盤上,其實似漢堡包多啲,麵包係歐式嗰種比較實但唔乾,又好香麵包味,紅生菜爽脆唔澀,雞扒似照燒嗰種,食到雞肉纖維但唔乾,青瓜爽脆,厚切蕃茄微酸多汁,好正!拌碟仲有一塊好鬆脆嘅薯餅,鹹香好味!
Flat White($38/large)好大杯白瓷杯,無拉花咖啡夠熱,睇落好奶,點知我唔落糖飲,好香咖啡味,唔澀口好順喉,好味!
Red Chi($36)朋友飲!

喜歡呢度嘅調味料,好似蜜糖,都以平實嘅玻璃瓶盛載,好純樸!

店員爽手,食物上得好快,我對餐牌有疑問都詳細解說!幾好!

除了迫點之外!食得好開心!
2017-04-22