2023-07-13
鄰近觀塘碼頭,two harbour square 既1樓有間好受歡迎既餐廳Lagom kaffe,餐廳設有戶外區,戶外區係寵物友善區。我曾經聽過一位養狗隻的主人煩惱香港比較少寵物入得到既餐廳,現在多左呢間餐廳選擇,都算係好消息。餐廳十分周到,仲有埋寵物餐,真係非常暖心❤️餐廳位於two harbour square 既一樓,有專屬樓梯同電梯前往。門口的接待位置,旁邊有手沖咖啡的瀘杯。靠近座位的位置存放左蛋糕展示櫃同飲品專區餐廳採用大玻璃,所以日頭有自然光,夜晚用餐時暗暗地,桌上有盞燈仔都幾有氣氛。餐廳有免費wifi,可以用專屬qr code落單,非常貼心💟今晚我食左羅勒蕃茄牛肉醬溫泉蛋意粉$88,炸魚薯條$128,三款甜品羅勒蕃茄牛肉醬溫泉蛋意粉好有意式風情牛肉肉碎非常多足料味道同招牌lagom既意思一樣,岩岩好意粉有咬口炸魚薯條有黑醋沙律菜薯條有少少鹽調味粗身炸魚非常脆厚身而且大塊肉質嫰滑三款甜品分別提拉米蘇$68,蘋果酥$30,蜂蜜芝士餅$38提拉米蘇餐廳自家製比一般甜品大件,對顧客黎講抵食口感細滑,入口微甜整碟食晒,唔停口蘋果酥焗到香脆,玉桂味非常香由於餡料係用蘋果蓉,味道更濃更
有間好受歡迎既餐廳Lagom kaffe,
餐廳設有戶外區,戶外區係寵物友善區。
餐廳十分周到,仲有埋寵物餐,真係非常暖心❤️
門口的接待位置,旁邊有手沖咖啡的瀘杯。
靠近座位的位置存放左蛋糕展示櫃同飲品專區
今晚我食左羅勒蕃茄牛肉醬溫泉蛋意粉$88,
炸魚薯條$128,三款甜品
羅勒蕃茄牛肉醬溫泉蛋意粉
好有意式風情
牛肉肉碎非常多
足料
味道同招牌lagom既意思一樣,岩岩好
意粉有咬口
厚身而且大塊
肉質嫰滑
三款甜品分別提拉米蘇$68,蘋果酥$30,蜂蜜芝士餅$38
提拉米蘇餐廳自家製
比一般甜品大件,對顧客黎講抵食
口感細滑,入口微甜
整碟食晒,唔停口
蘋果酥
焗到香脆,玉桂味非常香
由於餡料係用蘋果蓉,味道更濃更香
蜂蜜芝士蛋糕
面頭係焦香顏色