2021-04-04
以為佢係一間普通嘅Cafe,點知佢係一間好好味嘅越南菜。其實佢Menu上面得好少嘢食,但係我會話佢貴精唔貴多。我公眾假期大概下午1:00嚟到等咗5分鐘就有枱,我坐到最入所以想好迫夾。我食完就見到門口有條龍排隊,所以我估平時係要排下隊先有得食嘅Cafe。呢個火車頭牛肉粉要$98 ,初頭覺得偏貴,但係後尾見到佢好足料,四粒大牛丸、生牛肉、牛展、最好味係佢主導好林好入味嘅白蘿蔔。呢間餐廳好有心,我哋坐吧枱所以見到佢會用熱水一路熱主個碗,所以碗麵拎到上枱仲可以用餘溫去煮熟啲生牛肉。呢一個係一個加分嘅細心位。跟住你會見到差唔多每張枱都有人食緊呢個留心蝦多士,其實焗芝士係冇可能唔好味。佢個份量好大但係因為真係好好味所以我全部食晒。不過側邊啲蝦片好硬,我覺得呢個佢哋要改善。因為我見到旁邊啲人都普遍食剩啲蝦片,佢可以再做好啲買啲現成脆身啲嘅蝦片或者直情自己炸。Cold Brew Lemonade & Morning Viet我會話兩杯飲品都幾有特色,起碼同出面嘅coffee shop唔同。記住攪勻左杯飲品先飲呀,我哋兩個差唔多飲晒先記得搞個底所以下面個底就偏甜。我自己鍾意morning viet多啲佢
我會話兩杯飲品都幾有特色,起碼同出面嘅coffee shop唔同。記住攪勻左杯飲品先飲呀,我哋兩個差唔多飲晒先記得搞個底所以下面個底就偏甜。我自己鍾意morning viet多啲佢落咗啲Cinnamon powder 同埋Cinnamon Stick, 唔算好濃味但係吊少少味。
個老闆娘唔想態度好好,可能太忙啦。你見到佢成間餐廳個廚房加清潔都係女性,可能佢都係想呢間餐廳比啲女仔嚟打卡,Feminine d。雖然價錢唔平,但係值得再嚟!