2020-03-03 97 瀏覽
入沙田搵舅母食飯,一出石門地鐵站,直望見到有間铺頭個名咁得意,叫做陸潮陽,行近D睇吓,原來係食D潮洲菜,但有廣東菜和四川菜之類,望落去都幾啱胃口,所以就叫舅母去呢到食😊餐牌都好多款式,心大心細又不知吃什麼好我最鍾意D食物熟辣辣,侍應推介魚肚鮮什菌🐔雞煲,都唔錯禾,煲仔菜又夠熱,🐔煲惹昧,我又最鍾意食,就一於食🐔煲。叫咗一個雞煲,水煮魚,豬紅韮菜,✌️侍應又客氣,招呼週到,仲送咗兩個例湯🥣比我哋飲👏👏⋯⋯認真客氣例🥣青紅蘿蔔煲豬骨,味道鮮甜,零味精,老火靚湯韮苿豬紅——-好耐無食過韮菜豬紅,好味,韮菜嫩,豬紅質感咬落有口感,夠滑夠味😉魚肚鮮什菌雞🐔煲———雞煲醬汁夠惹味,雞🐔又入曬味,元茜香蔥薑片蒜🧄頭,味道爆得夠香夠火喉,雞🐔嫩肉滑,果然無介紹錯👍👍👍水煮魚🐟——-食得辣先好叫,辣到留鼻水出哂汗,但係就非常惹味➕好食,配菜材料又有芹菜,支竹,芽菜........等等之類配料,入哂昧,辣到飛起,但食辣就係咁先食得過引😂😂😂本身價錢已經唔貴,合大衆化,而且仲無加一,食完埋單原來仲有九折,真係抵食,又平又靚又好食,好招呼👍👍👏👏✌️✌️

餐牌都好多款式,心大心細又不知吃什麼好
叫咗一個雞煲,水煮魚,豬紅韮菜,✌️

例🥣青紅蘿蔔煲豬骨,味道鮮甜,零味精,老火靚湯