2019-03-26 71 瀏覽
同屋企人行開旺角白布街, 見嗰邊好多餐廳都好多人排隊, 即刻去睇下有咩好食。老豆突然想食雞煲, 我又咁岩想打邊爐, 就即刻選左呢間試下。我完全俾佢個龍蝦湯火鍋吸引下, 咁多海鮮都係三百幾。本身以為只有雞煲加龍蝦海鮮。原來仲有勁多配菜, 有牛有丸有菜等, 全家食到好滿足。加一同醬芥後預每人400元左右, 但真係夠哂大食嘅我。 龍蝦湯海鮮餐火鍋 + 雞煲套餐 $338/位醬芥 $10雞煲套餐雞煲料多 少辣已經夠辣同夠惹味。龍蝦湯海鮮餐龍蝦湯底龍蝦肉厚濃味, 建議拆開一半再滾下, 濃烈嘅龍蝦湯就此呈現。小花螺冷食前菜有小花螺贈送 又爽口肉質又鮮甜。海鮮拼盤鮑魚, 聖子, 扇貝, 大蜆, 小蜆, 蝦, 蠔, 鯇魚片, 帶子等諗得出嘅海鮮都包羅萬有, 一個字超值! 全部都好新鮮, 份量視乎人頭, 平均每人每款有一至兩隻。雲呑,水餃, 牛丸, 墨丸, 豬肉丸不論牛丸, 墨丸, 豬肉丸都爽口彈牙, 份量好足。炸魚皮魚皮又大塊又脆囗, 非常可口。響鈴非常脆口, 一煮即食。菇拼盤種類多 當配菜一流。美肥牛 牛柳粒肉質鮮嫩 充滿牛味。豬肉片特大鮮榨西瓜汁 $34食火鍋配杯西瓜汁下下火 非常解渴 頗大杯。

龍蝦湯海鮮餐火鍋 + 雞煲套餐 $338/位
醬芥 $10

雞煲套餐
雞煲料多 少辣已經夠辣同夠惹味。

龍蝦湯海鮮餐
龍蝦湯底
龍蝦湯海鮮餐

小花螺冷食
前菜有小花螺贈送 又爽口肉質又鮮甜。

海鮮拼盤

雲呑,水餃, 牛丸, 墨丸, 豬肉丸
不論牛丸, 墨丸, 豬肉丸都爽口彈牙, 份量好足。

炸魚皮
魚皮又大塊又脆囗, 非常可口。

響鈴
非常脆口, 一煮即食。

菇拼盤
種類多 當配菜一流。

美肥牛 牛柳粒
肉質鮮嫩 充滿牛味。
豬肉片

特大鮮榨西瓜汁 $34
火鍋配杯西瓜汁下下火 非常解渴 頗大杯。
2019-03-20
  • 海鮮拼盤