2018-08-27 982 瀏覽
其實我係俾佢嘅鰻魚飯吸引過嚟,果然無令我失望!呢個價錢竟然食到咁肥美嘅鰻魚!特盛灼燒鰻魚飯丼 $108勁厚肉燒到肉係脆脆地,皮又嫩又煙韌,咬落仲會有油滲出嚟,肥美肉嫩到一個點👍🏻👍🏻鰻魚控表示超滿意💕呢度幾好鰻魚汁自動另上,可以覺得唔夠味先再落,鰻魚上面中灑左啲飯素,配飯真係一流!個飯雖然都係用珍珠米,但就嫌佢乾左啲,唔夠濕潤。要撈鰻魚汁先無咁乾爭爭😭不過都可以散叫鰻魚嘅,$98無配飯,我覺得差$10食埋飯會飽肚啲🤓而且其實都唔係差,可能係我呢個唔鍾意食飯嘅人對飯要求高姐串燒方面要左茄子$38、秋葵$18。兩款都燒得唔錯,主要都係用料新鮮!秋葵燒得唔係脆,係軟屬嗰種口感,茄子一夾就皮肉分離,調味適中,唔錯唔錯!仲點咗個鮮蜆$68,原來係湯煮蜆,本身睇個樣以為係清酒煮蜆架,點知入面有蒜蓉嗰啲,食落係惹味啲,仲有蜆肉真係好鮮甜,而且無沙!係份量細咗啲,覺得有啲貴,但真係新鮮貨。蟹籽松葉蟹帶子沙律$88個沙律有唔少鮮蟹肉,感覺似係平時我老豆買蟹返嚟拆落嚟嗰啲蟹肉,不過呢隻係松葉蟹!味道係鮮甜,一食就知唔係冰鮮!仲有燒帶子,雖然細細粒,但係唔會燒到乾爭爭!除咗呢啲之外仲有蟹棒令視覺豐富啲,整得

特盛灼燒鰻魚飯丼 $108
勁厚肉

蟹籽松葉蟹帶子沙律$88
個沙律有唔少鮮蟹肉,感覺似係平時我老豆買蟹返嚟拆落嚟嗰啲蟹肉,不過呢隻係松葉蟹!味道係鮮甜,一食就知唔係冰鮮!仲有燒帶子,雖然細細粒,但係唔會燒到乾爭爭!除咗呢啲之外仲有蟹棒令視覺豐富啲,整得唔錯,但就係略嫌沙律菜唔夠新鮮。btw因為我唔食蟹籽,所以走咗蟹籽。

整體真係好推薦嘅鰻魚飯!下次係會為咗鰻魚飯而黎!
而且環境裝修都好別緻,都幾有日式feel!
不過大家要注意店內有貓貓,不免會有啲貓毛,有鼻敏感嘅人要注意!