2011-03-14 45 瀏覽
**自從加拿大回港多年,好懷念TIMHORTON 每天咖啡同BAGO ,之前都見有電視介紹過,直至係OPENRICE 找到,有食評同地圖,終於可以找到了! *** 位於一條較舊街道平台上,好西式門面,同四周環境格格不入! 店主叫 CHRIS ,好 NICE ! 好有加拿大人禮儀!我都向他說明來意,要尋找過去回憶,但見MENU同CANADA 全不相同,祗好向他請教!由於已食午餐,要了cream cheese bagel set (bagel with coffee),先來了杯 COFFEE,有8成 TIM仔 LOOK,但味道就不一樣了 真失望,連MAK 記都比下去!CHRIS 說用罐裝TIMHORTON 沖調,怪不得啦! 這一點,我希望 CHRIS 不要再堅持下去,改用本地新鮮咖啡好了! 我最懷念既BAGO 終於來啦!比加國略大,樣子好十足!咬落鬆軟又好香脆,好食過加國D BAGO ,CHRIS 說大部份都在本地焗制!所以就香港人冇咁硬!cheese cream 第一次食,甜甜香滑!極力要推荐!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 最後總結如果喜愛BAGO (猶太人包) 一
位於一條較舊街道平台上,好西式門面,同四周環境格格不入!
** 店內裝修真有好認真!
** 放有TIMHORTON 咖啡罐
先來了杯 COFFEE,有8成 TIM仔 LOOK
我希望 CHRIS 不要再堅持下去,改用本地新鮮咖啡好了!
我最懷念既BAGO 終於來啦!比加國略大,樣子好十足!
咬落鬆軟又好香脆,好食過加國D Bago !cheese cream 甜甜香滑!極力要推荐!!!
最後總結如果喜愛BAGO (猶太人包) 一定要來試,自己希望改用本地咖啡 (如果有ESSPRSSO 就更 VERY GOOD 啦!!( CHRIS 如有改,請留言通知!遠遠我都會再來!)

2011-01-27
位於一條較舊街道平台上,好西式門面,同四周環境格格不入!
** 店內裝修真有好認真!
** 放有TIMHORTON 咖啡罐
先來了杯 COFFEE,有8成 TIM仔 LOOK
我最懷念既BAGO 終於來啦!比加國略大,樣子好十足!
  • BAGO