2023-07-08 116 瀏覽
Mirror Jer & Jeremy 同肥仔係將軍澳開既餐廳,主打鐵板燒同Omakasee 😎今日專登黎到食飯,撞唔到佢地但野食好出色好食🥳我今日係食Omakasee 套餐,有件壽司前菜湯等等非常豐富。當中壽司包括:⭐️北海道新鮮帆立貝 ⭐️平目魚壽司⭐️深海池魚壽司⭐️虎山縣白蝦壽司⭐️北海道海松貝壽司⭐️日本象拔蚌, 竹炭鹽⭐️梳子魚⭐️北海道毛蟹蟹棒⭐️島根縣池魚壽司⭐️吞拿魚壽司⭐️靜岡 鯖魚棒壽司⭐️北海道子海膽印象最深刻既係佢輕輕燒左既吞拿魚腩,入口即融洽好正!而另外白蝦壽司都好正,佢昆布醃咗,配咗蝦膏同殼,食到尾有昆布香味。層次口感都幾豐富😌另外師傅仲預備左手卷,用左紫蘇葉馬糞海膽同埋吞拿魚蓉。叫到師傅整既手勢都好賞心悅目~食落好新鮮,紫蘇葉輕輕調味,更帶出海鮮既味道😜湯仲有雕魚黑白湯,將豆腐雕刻到一塊塊,手工好出色,味道好好味😋最尾有甜品作結,有西瓜食同紅豆丸子食😆完美咁結束呢餐,下次有機會嘅話我想試吓佢嘅鐵板燒!!

⭐️北海道新鮮帆立貝
⭐️平目魚壽司
⭐️深海池魚壽司
⭐️虎山縣白蝦壽司
⭐️北海道海松貝壽司
⭐️日本象拔蚌, 竹炭鹽
⭐️梳子魚
⭐️北海道毛蟹蟹棒