2017-10-11 564 瀏覽
今晚約左雞仔朋友同佢慶祝生日,我提議食尼間,因為一路想試下佢好有囗卑嘅葡式烤乳豬,而且用白金銀聯咭簽帳有炸馬介休球及一杯砵酒送,所以我訂位時要order定烤乳豬同用銀聯咭優惠。我同雞仔朋友初時無心水點咩食,但見到隔離枱碟蜆好大隻好吸引,所以忍不住跟著點了,好彩有叫不然一定會後悔最後我地叫左:白酒煮紐西蘭刀貝蜆用白酒牛油汁,香芹,香蒜及紅蔥頭煮,有好香白酒同牛油味,但又不會搶過刀貝蜆的鮮味,刀貝蜆好大隻且肥美,肉質鮮甜,不禁食完一隻又-隻,yummy葡式烤乳豬我地兩個人點了四分一烤豬,還有其他份量可以選擇。四分一烤豬大約有四小件再配葡式飯,烤豬已經調味過,不用點醬,皮脆肉嫩,連骨都好好味略嫌油膩了點,食完成口油葡式炒飯有提子乾及葡式臘肉,有點似食菠蘿炒飯,好味葡式蕃茄沙律賣相吸引,好大片蕃茄片在沙律面,沙律菜新鮮,橄欖油味香濃豬仔包(免費)每一枱都會有的,並附上牛油及橄欖,豬仔包香脆可口,配上橄欖一起吃,有另一番風味炸馬介休球用銀聯咭優惠,所以只有兩粒,剛好我地-人一粒餐牌寫是葡萄牙咸鱈魚炸薯球,但我食不出有咸魚味,覺得是普通炸薯球,可能我味覺遲鈍不過係好食嘅砵酒用銀聯咭優惠,送一小杯!
最後我地叫左:

葡式烤乳豬
略嫌油膩了點,食完成口油
葡式炒飯有提子乾及葡式臘肉,有點似食菠蘿炒飯,好味

葡式蕃茄沙律
賣相吸引,好大片蕃茄片在沙律面,沙律菜新鮮,橄欖油味香濃

豬仔包(免費)

炸馬介休球
用銀聯咭優惠,所以只有兩粒,剛好我地-人一粒
不過係好食嘅

砵酒
用銀聯咭優惠,送一小杯!當然要比壽星飲啦,她的評語是酒醇香甜,易入口

整體食物都有高水準,唯獨美中不足,冷氣太大,令餸菜很快變凍
炸馬介休球及砵酒(銀聯咭優惠送的)
香脆豬仔包(免費)
2017-10-10
生日
用餐優惠
信用卡優惠
炸馬介休球及砵酒(銀聯咭優惠送的)
香脆豬仔包(免費)