餐廳: 稻香 (德福廣場2期)
資訊:

2019-06-23 1124 瀏覽
今日同事離開公司大家庭,搞手在之前已經訂了四圍枱打算在lunch果段時間食餐好的,還同訂枱的侍應講要安排房間方便同同事影相留念,當時侍應都指著其中一個位置示意會在呢度隔間房俾我地,叫我們放心,誰知今日去到,見到啲同事在大堂的飯枱坐著,搞手就和負責的侍應了解情況,點知果個侍應居然話”冇講過俾房我地,我在呢度俾四圍枱你就得啦”,跟著我地搞手就梗係同佢起爭執,雖然最後佢都有間返間房俾我地,但因為lunch time,果個位置都已坐滿食客,要人走都有一定難度,最後真係有一枱唔肯走,我地就要局住同人地分享間房,好彩食到一半最後果圍食客都走,冇影响我地影相,但就真係俾稻香玩死.因為要等佢安排啲食客和隔返間房俾我地,呢度已經嘥左我地一個鐘時間,好在今日全部老闆在場,如果唔係都麻煩!講完故仔,依家就講下啲食物先,我地訂左一個$2000午市優惠套餐,係全包晏,所以所有野都set死晒,唔使煩!一開波就有一碟燒味五福大併盤,入面有燒鴨、叉燒、木耳、豆腐乾、油雞,叉燒好瘦,但幾大件,木耳,豆腐乾都幾好味,燒鴨同油雞都中規中矩。跟著黎既係牛肉球,粉果,酥炸鯪魚球和燒賣皇,每樣三籠,牛肉球我覺得比以前細舊了,燒賣

燒味五福大併盤

跟著黎既係牛肉球,粉果,酥炸鯪魚球和燒賣皇,每樣三籠,牛肉球我覺得比以前細舊了,燒賣皇蝦都幾新鮮,粉果就一般般,酥炸鯪魚球細粒,又冇醬料點,有點唔夠味,但有魚味的。
牛肉球、粉果、燒買皇

酥炸鯪魚球

再黎係蟲草花鮮竹泡時蔬,他用上豆苗,碟頭都算大,用上湯泡浸,幾好味。👍
蟲草花鮮竹泡豆苗

清蒸珍珠花尾躉,條魚都算蒸得幾滑,算合格!
清蒸珍珠花尾躉

粟米海皇羮,冇咩料,有少少魚肉,有啲蝦,但味道可以。
粟米海皇羮

脆皮炸子雞,雞皮炸得幾香,隻雞醃得幾入味,食得最多係隻雞!👍
脆皮炸子雞

瑤柱蛋白炒飯炒得幾乾身,幾大碟,味道可以,冇咩特別。
瑤柱蛋白炒飯

鮑汁炆伊麵味道可以,唔會太油!
鮑汁炆伊麵

到最後,酒樓送了每枱一鍋芝蔴糊和杏仁茶兩溝,個侍應仲強烈推介添,咁我地就梗係唔執輸,咦!又真係好好食喎!又食到芝麻糊既香,又食到杏仁茶既杏仁味,真係要俾個👍佢,再唔係紅荳沙了!好好的嘗試.!!👍
芝蔴糊和杏仁茶兩溝

酒樓食物本身唔差,但服務就一定要改善一下,希望下次唔會再有同樣事情發生!

2019-05-31
燒味五福大併盤