2018-08-12 596 瀏覽
星期日,就最中意帶兩個姨甥外出進行親子活動,玩到淋漓盡致之際,就至緊要搵間餐廳填飽肚子。揀左一輪,一致認為來華都呢間日本餐廳。呢間店鋪門面掛左兩個紅燈籠🏮,好有日本餐廳風格,十分易認!餐牌上有二人套餐,只需$268, 有包埋前菜,小食,主食,丼類同湯類,如果兩人食,都幾抵食。因為我地四個人,其中兩個係小朋友,所以選擇左散叫,可以多啲小食俾佢地食。我地叫左兩個丼,一個烏冬同三樣小食: 蟹國天丼,材料十分豐富,有炸軟殼蟹,蟹膏,蟹籽,蟹肉同埋芝士蟹籽。全部都係蟹真係好驚喜,蟹膏蟹籽撈飯一流!軟殼蟹炸得脆卜卜的,有口感。脆片鰻魚丼,有多汁既鰻魚同埋炸白飯魚片。小朋友中意食呢塊魚片,因為真係好脆。鰻魚整得吾腥,好味!以上兩個都係屬於特色天丼,用既都係日本珍珠米,小朋友都食到Lam Lam脷。肥牛烏冬,湯夠熱夠濃味,烏冬夠滑,不過稍嫌肥牛數量吾多。廣島蠔昆布醋,十分肥美鮮甜多汁,一點腥既感覺都冇,配埋蟹籽同昆布醋,味覺上既一大享受。炸魷魚🦑配沙律醬,夠香脆可口,一點油膩感覺都冇。大蝦🍤天婦羅,新鮮炸,但粉皮略厚,蝦還算彈牙。碗同匙羹係木製,有小朋友都不怕吾小心跌落地下整碎。所有食物都非常好味,因

呢間店鋪門面掛左兩個紅燈籠🏮,好有日本餐廳風格,十分易認!

我地叫左兩個丼,一個烏冬同三樣小食:

肥牛烏冬,湯夠熱夠濃味,烏冬夠滑,不過稍嫌肥牛數量吾多。

炸魷魚🦑配沙律醬,夠香脆可口,一點油膩感覺都冇。
大蝦🍤天婦羅,新鮮炸,但粉皮略厚,蝦還算彈牙。

碗同匙羹係木製,有小朋友都不怕吾小心跌落地下整碎。
所有食物都非常好味,因為份量剛好,我地全部都食曬冇浪費。
老闆娘好好傾,照顧周到,服務態度值得一讚

2018-08-12
10 分鐘 (堂食)