2022-12-08
今日嚟到觀塘食慢煮屋🍱慢煮三文魚配牛油果丼($92)慢煮牛腹扒烏冬($91)今日去食竟然唔使排隊😍一下子就入左去啦。我叫左一份慢煮三文魚配牛油果丼🥑,見到個陣都幾驚喜。因為完全估唔到會放左火龍果同番茄仔🍅入去做配料,但一齊食落又會覺得個味道都好夾而且亦都好開胃。三文魚並唔係全熟,只係面頭個煮熟,而入面都仲係半生熟嘅感覺,非常之好食!🤩🤩再加上飯嘅分量都好多,亦都有嗰日式醬油增加味道,不過我就嫌唔夠醬汁另外再叫左一兜🤣🤣牛油果只係得一舊,如果俾多一兩舊就更加好啦🙊我另外再叫左一份慢煮牛腹扒烏冬🍲,牛腹扒嘅分量好多,就咁睇都起碼有10舊🤓,牛扒嘅熟度都啱啱好,食落口都係軟淋淋同埋好香!😋要讚嘅係另外俾左一隻溫泉蛋,我就用左嚟撈烏冬(唔知係咪咁食🫢)不過其實都幾好,令到烏冬都多左蛋黃嘅香味🤤評分:9/10❤️地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期11樓G室
慢煮三文魚配牛油果丼($92)
慢煮牛腹扒烏冬($91)
今日去食竟然唔使排隊😍一下子就入左去啦。
評分:9/10❤️
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期11樓G室