2023-12-06
<Peek a Poke> 📍尖沙嘴站💜Build ya own bowl🥣🥄 💰$133自選配料嘅好處就係可以叫好多自己鍾意嘅款式,再一齊食o(^▽^)o Meow小編叫左三文魚刺身、雞蛋絲,海帶芽、木魚絲、半熟流心蛋、蕃茄仔、豆腐、沙律菜(多選),一上枱嘅時候係望到滿滿勁多配料,好有滿足感(^з^)-☆另外以任選配料,例如芝麻、果仁、脆蒜片,加上海鹽調味,令到味道更加入味👅鰹魚醬油味道好香濃,而且因為加咗麻油,所以更加入味(o^^o)成個bowl都十分健康,而且用料新鮮&份量大,睇得出廚師選材的用心(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🩷💜California 加州風味🥄 💰$98同樣一上枱之後就比佢好大碗嘅份量驚艷左😳首先,珍珠醋飯食落比較硬身,應該因為加咗鹽,所以食落去有少少鹹味,食落會有淡淡的果仁芝麻醬味,味道唔會搶咗本身青瓜🥒同三文魚刺身的香味,而且同行朋友叫咗多菜,感覺上十分健康🤤👍💜椰青水 💰$5椰青水味道好濃,感覺上好似食過新鮮出嚟再攞俾我哋飲咁💜香蕉奶昔🥛 💰$58香蕉🍌味比想像中更加濃郁,而且仲有好濃稠的牛奶味,成杯奶昔好杰撻,好有滿足感🤤🤤🫶
💜Build ya own bowl🥣🥄 💰$133
💜California 加州風味🥄 💰$98
💜椰青水 💰$5
椰青水味道好濃,感覺上好似食過新鮮出嚟再攞俾我哋飲咁
💜香蕉奶昔🥛 💰$58