2013-11-13 47 瀏覽
老婆濕平唔煮飯,惟有call 兄弟陪食飯見到樓下V City 紅椒力量 pepper power主打東南亞菜,兄弟話要試試。餐廳環境企理,幾個大隻仔坐下唔覺迫還算舒適。兄弟們叫了海南雞飯,鹵豬脾飯 冬蔭公及什錦拼盆等食物,飢腸轆轆的我想幾時有得食,轉頭侍應即送來熱騰騰冬蔭公,酸辣適中材料足,好飲!!!海南雞飯雖然不是鮮雞但肉質夠嫩滑,果碗飯雞油味香正,連碗例湯都非常足料好鮮味,初期以為自己好彩呀姐比多D 我,見鄰枱都係咁多 。應用上大量豬骨熬製 ,非常鮮。鹵豬脾飯夠入味嫌切得大大舊,什錦拼盆OK醬汁好味尤其是個沙嗲醬,試埋飲品紅豆奶茶紅豆大大粒有咬口,珍多冰及什果冰OK,價錢合理,這個價錢食到幾個大隻仔攬住肚走 。
鹵豬脾飯
海南雞飯
冬蔭公
紅豆奶茶
2013-11-10
  • 海南雞飯,鹵豬脾飯 冬蔭公