2007-07-30
個fd生日,佢點名要試這間,見價錢都ok,大人$160和小童/長者$90,最緊要時間長12:00noon-5:00pm,可以慢慢傾。我們去到都未夠12點,waiter都俾我們進內,地方好寬敞,感覺好舒服,食物已預備得八八九九。當中可分為五類,熱葷、冷葷、燒烤物、甜品及即製粉麵,還有飲品。珍妮見到魚生已兩眼發光,開始取食物就第一時間去冷葷部,有新鮮肥美的三文魚、仲有吞拿魚、八爪魚、大扇具、青口、沙律及壽司等……。熱葷有燒賣、小籠包、吉列蝦、脆辣雞翼、春卷、炸蝦丸(好juicy)、秋刀魚、蒸魚、焗蠔(可能唔新鮮,好腥)、串燒雞肉、白咖哩豬肉……。後來我食食下見人有飲品,四圍看看飲品放何處,有四款飲品任斟,可樂、凍檸茶、蘋果汁及桃汁,接著去取燒烤物,雞翼、豬頸肉、豬肉腸、牛扒、豬腿。即製粉麵就無試,因為要留肚食甜品,其實已經好飽。不過甜品都要試少少,我見細細件好別緻,有朱古力布朗、藍莓芝士餅、芒果蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、甘荀蛋糕、凍梳乎厘、朱古力香蕉巴芙、藍莓酥、曲奇、雪榚、jelly、生果……等。我倆都好滿意,其實食物並不是上價品,但味道好好,而且待應的服務好好,收碟快、refill快、態度
後來我食食下見人有飲品,四圍看看飲品放何處,有四款飲品任斟,可樂、凍檸茶、蘋果汁及桃汁,接著去取燒烤物,雞翼、豬頸肉、豬肉腸、牛扒、豬腿。即製粉麵就無試,因為要留肚食甜品,其實已經好飽。不過甜品都要試少少,我見細細件好別緻,有朱古力布朗、藍莓芝士餅、芒果蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、甘荀蛋糕、凍梳乎厘、朱古力香蕉巴芙、藍莓酥、曲奇、雪榚、jelly、生果……等。我倆都好滿意,其實食物並不是上價品,但味道好好,而且待應的服務好好,收碟快、refill快、態度友善,仲有用$176可慢慢食5個鐘,在這區的cafe都不可以坐咁耐,我會推介俾朋友。