2023-09-14
呢間🇯🇵黑木亭居酒屋🏮地點方便又經常推出新款🎊嘅創意菜式,所以久唔久我就會來🥰幫襯吓,入面裝修好有🏯氣氛,十分之適合同👍朋友仔一齊嚟食嘢🍶飲嘢。佢哋嘅特飲🍹都經常會轉吓款,我哋當然要試吓🤤,紅火龍佛手柑🧸熊茶酸甜開胃,綠茶鮮奶🥛熊脆脆幾濃🍵抹茶味又有奶香,再加上🍫朱古力脆脆口感好有👍層次!🤩155mm珍寶燒蠔🦪依家做緊買一送一,💰$78就有兩隻超抵食!佢有赤麵豉醬、🍄黑松露牛油🧈野菌同埋北海🌊燒三個口味,我哋揀咗😋黑松露牛油野菌,入口油潤😍而且充滿黑松露香味。🔥炸蔥吞拿魚蓉🐟鮟鱇魚肝卷幾特別🤤,🔥炸蔥好香口,吞拿魚蓉🐟肥美油潤,卷內嘅係🐟鮟鱇魚肝,分量👍十足,而且入面仲有啲青瓜🥒同埋蔥絲,所以食起上嚟有🤏少少清爽嘅感覺,唔會太膩🥰。🪨石燒厚切🔪和牛油花好😍均勻,入口即化🥰超級好味😋,另外配嘅蔥鹽醬同埋蘿蔔酸汁✌️兩款醬汁亦都各有風味🤤加上香脆嘅🧄蒜片,真係回味無窮!A5和牛🐂海膽芝士牛角包🥐用料矜貴,而且別俱西日fusion特色,鬆脆嘅牛角包🥐中間有肥美甘香嘅🇯🇵A5和牛片、香濃嘅芝士🧀️同埋滿滿嘅海膽,上面仲加咗唔少🐟三文魚籽同埋⚫️黑魚籽,咬落去層次感豐富😍十分美味!