2023-10-18
最近天氣不穩時冷時熱有時都會想食啲開胃涼伴菜 🤤本來對泰菜就情有獨鍾 🤪所以今次黎到銅鑼灣Siam 28試下 🥹🌟泰式濕炒海鮮‘停頓‘之麵 💰$122特色炒河,麵係蛋麵黎 🍳仲炸到企起身定左型 🤣🤣店員幫手淋上醬汁令到麵底變到半濕狀態 😳完全好新穎 😗配糙海鮮同疏菜都足料 🌟Thaipas Platter 💰$148係一個二人份小食盤層架黎 😳都算多小食包括有泰雞翼、素春卷 等芝士🧀️蝦餅 炸到金黃色脆、芝士半熟狀態又帶些小甜😗沙嗲雞醬汁偏些小甜同時娗好惹味🌟Mango w Pan Fried Sticky Rice 💰$89第一次覺得好新奇 🤣係個芒果煎糯米飯 🥹 外層薄薄脆脆 芒果都算甜趁熱食最佳 👍🏻🌟Lychee Garden 💰$68呢款mocktail類似mojito咁🍹薄荷葉清新,加上荔枝肉甜味夠清爽 🤤🌟Lemongrass World 💰78係一杯香茅同Rum既cocktail 🤯淡淡香茅味帶黎既刺激感好特別 😗推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒Siam 28 (銅鑼灣)📍地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓☎️ 電話:34210472#香港美食#港島美食
有時都會想食啲開胃涼伴菜 🤤
本來對泰菜就情有獨鍾 🤪
所以今次黎到銅鑼灣Siam 28試下 🥹
🌟泰式濕炒海鮮‘停頓‘之麵 💰$122
特色炒河,麵係蛋麵黎 🍳
仲炸到企起身定左型 🤣🤣
店員幫手淋上醬汁令到麵底變到半濕狀態 😳
完全好新穎 😗配糙海鮮同疏菜都足料
🌟Thaipas Platter 💰$148
係一個二人份小食盤層架黎 😳
都算多小食包括有泰雞翼、素春卷 等
芝士🧀️蝦餅 炸到金黃色脆、芝士半熟狀態又帶些小甜😗
沙嗲雞醬汁偏些小甜同時娗好惹味
第一次覺得好新奇 🤣
係個芒果煎糯米飯 🥹 外層薄薄脆脆
芒果都算甜趁熱食最佳 👍🏻
🌟Lychee Garden 💰$68
呢款mocktail類似mojito咁🍹
薄荷葉清新,加上荔枝肉甜味夠清爽 🤤
🌟Lemongrass World 💰78
係一杯香茅同Rum既cocktail 🤯
淡淡香茅味帶黎既刺激感好特別 😗
推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒
Siam 28 (銅鑼灣)
📍地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
☎️ 電話:34210472
#香港美食#港島美食 #銅鑼灣美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #泰國菜
#海鮮 #咖哩
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #Thailandeat #thaistyle
#bearbeareat
#bearbeareat銅鑼灣