2018-07-30 76 瀏覽
放咗工之後,忽然好想食日本野。於是就去咗朋友介紹荃灣新開嘅團日式拉麵。都未入店家,門口已經有個侍應哥哥教我點樣用部自動售票機來買飛。佢D態度都幾好。買完飛,梗係等食啦!碗麵未到,就飲住提子梳打先,呢樽野飲果味十足,不算好有汽的梳打,啱哂我!等左幾分鐘,終於有得食😋我揀嘅係櫻花蝦曲麵 。D麵爽滑可口,櫻花蝦🦐令豌麵生色不少。半肥瘦嘅叉燒大大舊,啖啖肉。👍🏻半熟溏心蛋再加紫菜,可謂令這碗麵劃上完美的句號。朋友揀左黑蒜油拉麵,香濃的豚骨湯作湯底,加入秘製黑蒜油,碗面一上枱就飄黎濃濃的蒜香,湯頭味道濃郁,嘗一口,口感同味道都較一般拉麵濃厚豐腴,更有層次。呢度麻雀雖小,但五臓俱全(有埋洗手間)。仲有日式歺廳不可或缺的音樂風格。環境乾淨企理,值得一讚👍