餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2022-09-05 136 瀏覽
我間唔中都鍾意去飲茶,不過有時候傳統點心真係食到有D悶,所以最近就去左 【龍點心】試下。【龍點心】 本身裝修就超可爱同卡通復古,而食物就非常創新。一龍大滿足:有六款特色蒸餃包括筍尖蝦餃皇、酸菜魚鳳眼餃、松露野菌晶瑩餃、蟹粉菠菜香蝦餃、糯米燒賣、豌豆桃子。完全可以滿足選擇困難症,因爲一次過可以試曬。個人比較推薦松露野菌晶瑩餃、糯米燒賣同豌豆桃子。松露野菌晶瑩餃松露味滿滿、糯米燒賣軟軟糯糯、豌豆桃子有D似斑斕味奶黃包,又幾好食。一口鹹水角:一口一個,新鮮炸起,皮又唔係好厚拉絲菠蘿包:好少見係芝士餡,甜甜既菠蘿外皮再加鹹香芝士,好特別。脆脆富貴紅米腸:腸粉包住左蝦春卷,外面軟、裹面脆。不過食得多有D膩。櫻花果凍天鵝酥:櫻花果凍本身無味但加左黑糖。而天鵝酥入面係紅豆餡,打卡一流。

一口鹹水角:一口一個,新鮮炸起,皮又唔係好厚