2018-02-23 2229 瀏覽
有人請食飯,又點可能唔去食好西~其實之前公司party都有訂過呢度,但一直未曾入黎食過book定枱,當日朝早都會double confirmset lunch都幾多唔同類型嘅野可以揀先黎一人一個南瓜湯我問左海鮮有d乜野先決定,聽落係每日有機會係不同海鮮配搭,入面有蝦(切粒),魚,蜆,墨魚同三色椒d蝦食得好放心,因為切左粒,蝦腸有挑走;蜆唔多,4-5隻,冇沙,一拉就離殼蟹肉意粉望落都ok多料同事要左肉眼7成,厚切!好容易就切得開,而且真係7成熟,唔會上到枱就冇啦啦變左well done不過覺得薯菜可以俾多少少最後先到比目魚,同樣都係薯菜問題,睇下望落幾dry....不過條魚係好食嘅,煎得夠香,汁又唔會勁多,剛剛好店員都幾留意客人食到咩程度,差唔多食完就上飲品,食完就好快收碟,但唔會覺得有壓迫感下次可以同其他同事再黎食!
有人請食飯,又點可能唔去食好西~
其實之前公司party都有訂過呢度,但一直未曾入黎食過
book定枱,當日朝早都會double confirm
set lunch都幾多唔同類型嘅野可以揀
南瓜忌廉湯
先黎一人一個南瓜湯
茄汁海鮮意粉
紅蝦鯷魚汁蟹肉意粉
蟹肉意粉望落都ok多料
紐西蘭肉眼(紅酒汁)
不過覺得薯菜可以俾多少少
煎比目魚柳(香草汁)
最後先到比目魚,同樣都係薯菜問題,睇下望落幾dry....
不過條魚係好食嘅,煎得夠香,汁又唔會勁多,剛剛好
下次可以同其他同事再黎食!
題外話/補充資料: 薯菜轉意粉要+$30似乎有d貴,同埋冇得轉飯
2018-02-22