2018-11-30 74 瀏覽
而家天氣開始凍啦,咁嘅時候緊係食火鍋啦,放工前打電話比老二,叫佢今晚一齊食火煱,约咗佢係佐敦地铁站等,因為有嗰朋友介绍我去佐敦,嗰度有間好出名嘅 火鍋店,叫做(寶哥火鍋味館),地鉄站行过去都係大概 十零分鐘咁上下,侍應比咗嗰近窗口嘅位我地,餐牌有一個任飲任食套餐,分A,B,C,我地揀左A餐,先嚟一個刺身拼盤,甜蝦和希靈魚味道鲜美,跟住叫咗嗰 寶寶雞煲 我要咗一個小辣,咁就唔使要湯底,雞肉 鮮嫩,辣味適中,食咗雞煲先打边爐, 火鍋配料 要咗,特級美國肥牛,野豬肉眼根,豬仔蝴蝶腩,百花釀油條 ,招牌白鱔片,脆肉鯇魚腩,鮮鯇魚卜,鮮蝦雲吞,鳳城水餃,台灣貢丸,特級墨汁墨魚丸,黑木耳,鮮鵝腸,飲品要咗啤酒,食咗大部份雞件,先放美國肥牛先,肉質和口感都一流,配埋嗰個人自家制醬汁,正,再食吓特级墨汁墨魚丸先,真係用墨汁撈埋一齊整㗎,墨魚味道好濃,又彈牙,其他食材味道都好OK,直得一提係野豬肉眼根,係我全晚嘅至愛,味道和口感都好正,兩兄弟今晚飲啤酒都唔少,因為啲嘢食真係有水準,下次一定要再來食過,二佬話我介绍咗佢食呢餐正嘢,等佢做東喎。

味道鲜美,跟住叫咗嗰 寶寶雞煲 我要咗一個小辣

特級墨汁墨魚丸,黑木耳,鮮鵝腸

又彈牙,其他食材味道都好OK,直得一提係野豬肉眼根

,係我全晚嘅至愛,味道和口感都好正,兩兄弟今晚飲啤酒都唔少