2021-04-15
咁大個人都係第一次食印度菜,餐廳既店員係印度人,而且食物味道都有驚喜!成本餐牌好厚好多選擇,而因為二人餐最划算,所以我地叫左二人餐。🎈二人餐 $3281.春卷外皮炸得香脆,內裡係素菜,蘸上酸辣醬食,味道真係唔錯,推介!2.炭燒雞塊雞塊用上香料醃製,好香薑黃味,肉質唔乾,已經去骨,食落啖啖肉。3.印度脆餅係一種薄烤餅,食落咸香酥脆,胡椒味好濃,微辣,配有薄荷醬。🎈主菜🐔咖喱雞咖喱味道較辣,香料及黃薑味重。雞肉嫩滑無骨,薯仔非常入味🥔用嚟配蒜蓉烤餅食真係勁正❗️🥬蔬菜咖喱配料有車厘茄、紅蘿蔔、豆角、椰菜、磨菇等,哩個咖喱相對冇咁辣,味道微甜。🍚印度黃米飯黃米係一種比較長身嘅飯粒,飯粒分明,煙韌有口感。🫓蒜蓉烤餅烤餅表面好多蒜蓉,好香蒜蓉味,外酥內軟,煙煙靭靭,同咖喱真係天作之合❗️如果你嗌咗咖喱,一定要嗌烤餅❗️🥭芒果乳酪及🍌香蕉乳酪芒果乳酪芒果味突出,微酸好飲。香蕉乳酪香蕉味較淡,乳酪味較突出。兩杯飲品正好可以中和咖喱既辣味。🎈甜品:香米布丁布丁暖暖地,有啲似西米露,但較杰身,而且椰香味較重,味道較甜。整體黎講,第一次試印度菜既我真係覺得幾滿意,而且佢個二人餐都幾抵食,有興趣都可以試下。
🎈二人餐 $328
1.春卷
2.炭燒雞塊
3.印度脆餅
係一種薄烤餅,食落咸香酥脆,胡椒味好濃,微辣,配有薄荷醬。
🎈主菜
🐔咖喱雞
🥬蔬菜咖喱
🍚印度黃米飯
黃米係一種比較長身嘅飯粒,飯粒分明,煙韌有口感。
🫓蒜蓉烤餅
🥭芒果乳酪及🍌香蕉乳酪
芒果乳酪芒果味突出,微酸好飲。
香蕉乳酪香蕉味較淡,乳酪味較突出。
兩杯飲品正好可以中和咖喱既辣味。
🎈甜品:香米布丁