2016-09-03
人生終有幾個重口味既朋友,經過佢地長時間既洗腦,終於踏出第一步試下印度野!門外漢既我當然等於朋友們發板啦!印度烤雞($98/半隻)呢個烤雞唔係好似咖哩咁,佢比較乾身但好入味,用香料同乳酪整成,都幾開胃。烤羊膝($108)呢個都幾驚喜,初初都會擔心印度餐食羊係自尋死路(一定好羶🙈),點知又唔係!佢香料味相對無烤雞咁濃,所以唔會蓋過左羊味。適當既根位令羊膝煮到好冧身,而且有成兩大隻,相當抵食!瑪沙拉燒雞($108)食印度野點少得呢啲!呢個係印度菜都幾出名既一款咖哩雞,唔算好辣,雞既份量都幾多,點埋啲薄餅食真係唔錯。Cheese Naan ($48)呢個勁好味,芝士味好濃,就咁食已經好正,有少少拉絲既感覺。點埋啲咖哩食都唔會蓋過啲芝士味,好味道!佢有好多款薄餅,我都試左香蒜、洋蔥薄餅,但都係芝士最好味!總括黎講,雖然我對印度菜都無咩特別研究,但整體黎講都容易接受同味道都唔錯,也許都打破左我對印度野既睇法,原來印度菜都唔係想像中咁嫁喎!
門外漢既我當然等於朋友們發板啦!
印度烤雞($98/半隻)
呢個烤雞唔係好似咖哩咁,佢比較乾身但好入味,用香料同乳酪整成,都幾開胃。 烤羊膝($108)
呢個都幾驚喜,初初都會擔心印度餐食羊係自尋死路(一定好羶🙈),點知又唔係!佢香料味相對無烤雞咁濃,所以唔會蓋過左羊味。適當既根位令羊膝煮到好冧身,而且有成兩大隻,相當抵食! 瑪沙拉燒雞($108)
食印度野點少得呢啲!呢個係印度菜都幾出名既一款咖哩雞,唔算好辣,雞既份量都幾多,點埋啲薄餅食真係唔錯。 Cheese Naan ($48)