2016-09-22
第一次黎大埔牛角食,次次經過都見要排隊,令我卻步。夜晚9:30黎到攞飛,都要9:45先有得入座,真係好生意!! 門口個樓面都好有禮貎,仲推介聽日開始奧海城、香港仔、旺角分店會出放題添呢度係用平板落單:芝士雞腿肉$52,雞腿肉好彈牙,單食都好入味,沾埋濃濃芝士醬,冇得彈鹽醬雞翼$39,得三隻,但好好食,要慢慢燒到雞皮變脆皮,要好好心機月見牛肋肉 $59,個醬汁好好食,燒一陣就好,好快燶架鹽味牛油帶子$52,帶子好細,仲要好咸好咸,呢個要叫個飯先好食鹽醬石斑魚柳$49,肉質嫰,但真係好考燒既技巧,無論魚肉同魚皮都好易黐網,最後食到既肉好少黑胡椒蜜糖豚肉$49,呢個好好食,每次必食之選,有一層層肥肉,冇咁易黐網牛肋肉四品盛合$148,四片既骨付牛肋肉顏色暗淡,味道亦都差。兩片牛角上級牛肋肉好食、兩片特上和牛係勁好食,好JUICY好多牛油。而壺入面都有好多牛肉,同埋好多洋蔥,唔太鍾意食洋蔥既我都覺得好食埋單時送上一碟糖果,太窩心~~~走時大約10:45,員工都準備收舖,但全程都冇催過我地走,太好~
呢度係用平板落單: 芝士雞腿肉$52,雞腿肉好彈牙,單食都好入味,沾埋濃濃芝士醬,冇得彈 鹽醬雞翼$39,得三隻,但好好食,要慢慢燒到雞皮變脆皮,要好好心機 月見牛肋肉 $59,個醬汁好好食,燒一陣就好,好快燶架 鹽味牛油帶子$52,帶子好細,仲要好咸好咸,呢個要叫個飯先好食 鹽醬石斑魚柳$49,肉質嫰,但真係好考燒既技巧,無論魚肉同魚皮都好易黐網,最後食到既肉好少 黑胡椒蜜糖豚肉$49,呢個好好食,每次必食之選,有一層層肥肉,冇咁易黐網 牛肋肉四品盛合$148,四片既骨付牛肋肉顏色暗淡,味道亦都差。兩片牛角上級牛肋肉好食、兩片特上和牛係勁好食,好JUICY好多牛油。而壺入面都有好多牛肉,同埋好多洋蔥,唔太鍾意食洋蔥既我都覺得好食 埋單時送上一碟糖果,太窩心~~~ 走時大約10:45,員工都準備收舖,但全程都冇催過我地走,太好~