2024-03-04
都唔記得喺第幾次來到本陣食燒肉,每次都好滿足,但係食完又好內疚,因為每次都係食放題,每次都食到捧住個肚走,美味既肉瞬間轉化成身體上可惡嘅肉。 所以今次我決定改食新嘅套餐定食。上級牛肋肉燒肉定食,肉嘅質素一如既往,鮮嫩好味,哩樣唔多講。重點係係放題一定唔會食既野,放係套餐,先會令你知道以前錯失左幾多美味嘅配搭。 🍖喺度有自助沙律吧,無論食飯之前,定係食到半路,佢嘅蔬菜同埋泡菜,絕對可以做到開胃又清新嘅感覺。 🍖一直以來都知道牛肉同飯喺絕佳既配搭,白飯會中和油膩感,牛肉嘅脂肪,又成白飯既醬汁,倍加飯既香軟。但係放題又點會突登叫個白飯吖,套餐既份量就啱啱可以配到。哩度不得不提嘅係佢有個奇跡嘅燒肉粉,哩嗰來自北海道嘅調味料,食落竟然出奇地好味,其實都有少少似孜然粉嘅感覺。 🍖除左燒肉,平時一直都好想飲既辣海鮮湯,終於都可以叫。湯底嘅難道啱啱好,而且湛入左海鮮嘅鮮味,加上有豆腐同菇類,我直頭將個飯倒落去做湯飯。 ✨️有套餐同放題可以揀,我就可以隨住心情,仲有一齊去既朋友,隨時轉換我嘅選擇。