2022-07-14
最近發現到位於佐敦既尼泊爾食店。 本身之前都收藏左另一間 但由於位置較遠唔太方便就一直拖拖拉拉冇去 。 難得發現到依間相當方既 緊係好快咁去試下。 可能廣告關係 去到8點幾店舖依然是相當多人。 不過都有不少人是買外賣的。 店舖是以紅白色為主打色調 加上淡淡咖哩香氣感覺相對有特色店舖食物主打尼泊爾食物 價錢都相當抵。 今次叫左Skinny Fries($20) 同埋Chix Cheese Dumpling($20/6 pcs) 。 首先上枱既係skinny Fries ,望落去似麥記既大小 但食落去一啲都唔似。 新鮮出爐下仲係卜卜脆 味道也相當新鮮。 配以蕃茄醬更加吸引。 感覺比麥記更為出色。 不過主打既dumpling更加冇令失望首先外表是以一個鮮艷色彩既蒸籠盛裝 望落去其實有啲似小籠包 配以特制既辣椒醬。 食落去初時未去到好辣 ,但係慢慢啲辣味會出 但係配上餃子卻意外地夾。 餃子雖說內裡是芝士雞肉 但芝士味其實唔會太重搞到好漏。 聽別人介紹餃子皮是人手制作, 相當有心機,味道都相當好 食完6粒好想加買發現menu上都有素食dumpling 下次絕對岩素食日再黎試店員相當有禮貌。 因為
店員相當有禮貌。 因為是外國店員 故需以英文落單。 因為樓面人手得一位 所以店裡比較繁忙時無法清理桌面,但係職員都會盡快幫忙清潔俾客人入座 相當快手