2022-08-13 1238 瀏覽
對懷石料理 有份期待,好鍾意精緻既食物~周末呢個午餐係以夏日同海洋為主題~蕃茄、荔枝、草莓泡泡~好精緻咁擺係透明玻璃器皿上面~開胃~一口一啖食完😆 夏日沙灘色彩~感覺又summer又chill ~36 Parma jama 蜜瓜撻、紫薯百合果涷、酥炸粟米粒、脆雲吞. 紀州南高梅撻仔咸甜結合,口味香咸又清甜;粟米酥炸起粒粒分明、形狀得意;果涷又cute 又口感得意~粒粒分明;雲吞餡南高梅味好出~刺身愛侶魚、北海道帶子、Bb吞拿魚刺身好新鮮, 以海洋為主題~擺得好靚全部鮮甜滑口,不需多加醬汁,都好好味,滿足~米紙蝦肉灰藍色米紙上面點綴左不同顏色既點點 似件藝術品, 主角係蝦肉~ 一啖又脆又有蝦肉既軟綿~ 蝦湯呢碗湯係精心製作,未開蓋前先食 碗上既墨魚滑鱈魚乾~面上再有台灣烏魚子碎~開蓋後,就係蝦湯啦,好清,內有一塊深綠色磚仔- 墨魚磚~蟹肉、日本黃粟米羹最底係蟹肉絲,鋪上微酸甜既蒟蒻,再點綴左西班牙紅蝦膏、銀箔~粟米羹甜甜地~飯. 三文魚籽、松露、海膽、海膽汁 呢個飯真係好好味,滿口清甜新鮮,又帶點creamy~松露濃香也非常出口感味道富層次~甜品宮崎縣芒果、青提、蜜瓜 用個盒裝住,盒一開
對懷石料理 有份期待,好鍾意精緻既食物~
周末呢個午餐係以夏日同海洋為主題~

蕃茄、荔枝、草莓泡泡~
好精緻咁擺係透明玻璃器皿上面~開胃~

撻仔咸甜結合,口味香咸又清甜;
粟米酥炸起粒粒分明、形狀得意;
果涷又cute 又口感得意~粒粒分明;
雲吞餡南高梅味好出~

刺身
愛侶魚、北海道帶子、Bb吞拿魚
刺身好新鮮, 以海洋為主題~擺得好靚
全部鮮甜滑口,不需多加醬汁,都好好味,滿足~

米紙蝦肉

蝦湯
開蓋後,就係蝦湯啦,好清,內有一塊深綠色磚仔- 墨魚磚~

蟹肉、日本黃粟米羹
粟米羹甜甜地~

飯. 三文魚籽、松露、海膽、海膽汁
口感味道富層次~

甜品
宮崎縣芒果、青提、蜜瓜
用個盒裝住,盒一開就見到細細件既甜品

2022-08-06
午餐