2019-03-21
因為上個月得知,在佐敦恆豐中心開左新FOOD COUNT,地方大左,食物都有平有貴,所以就有日平日去左佐敦恆豐中心的FOOD PUBLIC,地方大左,環境給人感覺好開揚,入到去真的好多選擇,因為見到有胡椒廚房(PEPPER LUNCH),見到好耐無食的鐵板胡椒牛肉飯,在遠處見到SASA聲的鐵板胡椒牛肉飯,就決定左食胡椒廚房(PEPPER LUNCH),一去到,坐位好大好闊落,在胡椒廚房(PEPPER LUNCH)點左鐵板胡椒牛肉飯,上到菜時,SASA的聲音真的好吸引我去立刻食~~等待牛肉熟左,食下時,鐵板胡椒牛肉飯的香氣真的好強勁~可惜比起以前,牛肉的份量真的少左D,同埋飯都是剛剛好~~不過以50蚊來說,都是咁上下,幸好仲有飯的粟米加埋真的好好食~~(我食完先知,原來可以FREE加飯)熱熱的鐵板加埋胡椒牛肉飯,有時給自己一點享受都是OK的,仲可以加4蚊會有芝士,不過因為當日唔太想食咁OVER,見到同事的鐵板胡椒牛肉飯加芝士,芝士加飯拉個下,真的一個眼睛的享受~~下次有機會再來食,真的要加埋芝士先,整體來說,鐵板胡椒牛肉飯都可以KEEP到以前食的水準,只是如果份量再多返DD就會好完美~~
地方大左,環境給人感覺好開揚,
見到好耐無食的鐵板胡椒牛肉飯,
上到菜時,SASA的聲音真的好吸引我去立刻食~~
等待牛肉熟左,食下時,鐵板胡椒牛肉飯的香氣真的好強勁~
可惜比起以前,牛肉的份量真的少左D,
同埋飯都是剛剛好~~
不過以50蚊來說,都是咁上下,
幸好仲有飯的粟米加埋真的好好食~~
(我食完先知,原來可以FREE加飯)
熱熱的鐵板加埋胡椒牛肉飯,有時給自己一點享受都是OK的,
仲可以加4蚊會有芝士,不過因為當日唔太想食咁OVER,
下次有機會再來食,真的要加埋芝士先,