2014-05-03 1681 瀏覽
這是來自沖繩的食店!!!為我的六月考試後的沖繩之旅作一個"優先體驗"! 位置在新蒲岡mikiki mall,附近沒有地鐵,不太方便。不過都有不少巴士和小巴,我就是從又一城搭85小巴去的裝修好卡哇卡,又有陽光透入,門口放了不同的沖繩書,真的有一點到了沖繩的感覺!招牌包,有六款,其中再款是咸味。每個$20。相比起來,套餐只是$68, 還跟玄米茶和花生豆腐甜品,比較實惠。值得推介的是苦瓜奄烈,海葡萄同Oki bun!!!苦瓜奄烈生熟度剛好,苦瓜清得黎,不會太苦。海葡萄!第一次食! 本身其實無咩味,今次同沙律一齊食就係有沙律麻醬味 口感好特別, 好像連在一起的蟹子A繽! 紅豆加日本年糕😍非常好味!!!個包似冬甩既味; 入面既紅豆來自北海道,店主減少左甜味,更加突顯左豆味。仲有煙韌的日本年糕,香得黎又唔會太甜😍抵我外賣左兩個走~總共六款口味,當中有兩款咸味。黑糖芝媽咪(花生豆腐)吃上來跟本不像豆腐,十分煙韌的像日本年糕多些;p
招牌包,有六款,其中再款是咸味。每個$20。
桃桃套餐
苦瓜奄烈生熟度剛好,苦瓜清得黎,不會太苦。
苦瓜奄烈
海葡萄!
口感好特別, 好像連在一起的蟹子
海葡萄
A繽! 紅豆加日本年糕😍
A繽 (紅豆加日本年糕)
黑糖芝媽咪(花生豆腐)
吃上來跟本不像豆腐,十分煙韌的像日本年糕多些;p
黑糖芝媽咪(花生豆腐)
桃桃套餐
苦瓜奄烈
海葡萄
A繽 (紅豆加日本年糕)