2023-08-23 892 瀏覽
第一次食湘菜😋係朋友既家鄉菜~2個人嗌左5碟餸😂勁誇張 又辣又飽🤭 所有食物都有小中大辣揀 仲可以走辣😗🌟野椒爽魚皮(中辣) $88第一次食凍魚皮 本身會怕腥啊個啲 但原來一啲都唔腥 而且仲好爽口👍🏿好好食 慶幸有嗌到呢個 可以解一解辣 🤤🌟火辣臭豆腐(中辣) $88我係衝呢樣嚟食‼️呢排真係好愛臭豆腐 而且未食過黑色🤤一上枱 夠臭 合格~呵~~~~~正‼️佢係偏脆個類 推❗️🌟孜然豬仔肘(中辣) $148呢個好惹味 啖啖肉 食肉獸必點👍🏿肉唔會好柴 骨肉都易分離🤔但呢個淪為食唔哂既餸🫨2個人真係嗌太多 食淨一支🥹🌟湖南鐵板牛肉(大辣) $158好大份 以前係香港食過川菜 量係無咁多🤔原來湘菜量係會多啲 好抵食🤣呢個一直有個火慶住 開頭側邊係涼涼地咁 但愈食愈熱😆但呢個還好 少人既話 可以唔洗點🤔🌟麻辣田雞鍋(大辣)$288呢個點個時寫左要預訂 但我哋就落左睇睇有冇先~結果有😍佢啲田雞腳隻隻都超大隻 好似有做尖咁🤣啖啖肉好正 但呢道餸偏咸左少少🥹入面都有好多窩筍好正👍🏿呢個都推一個~🌟檸檬茶沙冰 $28/杯中間有一度嗆到🥵唔得掂 即嗌杯沙冰~本身有跟熱茶 好好飲 朋友話係麥茶🤔但真係想嗌凍飲

🌟野椒爽魚皮(中辣) $88

🌟火辣臭豆腐(中辣) $88

🌟孜然豬仔肘(中辣) $148

🌟湖南鐵板牛肉(大辣) $158

🌟麻辣田雞鍋(大辣)$288

🌟檸檬茶沙冰 $28/杯
中間有一度嗆到🥵唔得掂 即嗌杯沙冰~本身有跟熱茶 好好飲 朋友話係麥茶🤔但真係想嗌凍飲 所以嗌左🤪但味道唔係特別好飲 普普通通 純粹無咩特別凍飲揀😣 見好多人都嗌啤酒 但我唔飲酒 所以⋯⋯哈

係open rice訂枱 某啲時段有85折‼️我都係有85折 2個最後埋單$690🤔 300幾一個人 食到5個餸 份量又大 覺得CP值係ok👍🏿