2019-03-16
今日試咗呢間比較唔同嘅餐廳唔同在於佢係素食嚟嘅🥬🥦🥒平時都好少食素食,因為成日覺得中式嗰啲齋好似好油膩咁🤭今日試左呢間OpenRice都好多好評嘅悠蔬食佢素食嘅菜式有中式有西式,都幾多選擇🤗今次就叫左個dinner set,有前菜,手卷,湯🥣,主菜🍝,甜品🍮同飲品🍹前菜- 有鮮果沙律🥗,涼拌黑木耳同南瓜雪泥,黑木耳酸酸甜甜幾開胃😋手卷🌯- 分別係蘆筍同芒果🥭牛油果🥑手卷,不過入邊嘅唔係飯,而係菜湯- 中式西式每樣試咗一個,猴頭菇燉湯幾清甜,周打蜆忌廉湯就濃味d主菜- 椰香冬陰扁意粉🍝,呢個面頭有兩舊好似吉列魷魚咁嘅嘢,原來係蒟蒻嚟㗎,又幾得意喎,另外仲揀咗個牛肝菌菠菜risotto🍛,兩款主菜嘅味道都幾突出,幾好食啊👍🏻甜品- 試咗個海鹽焦糖榛子crepe cake🍰同士多啤梨撻🍓,個crepe cake好有驚喜呀🤩,Cream夠滑,味道都好食,一定要叫呢個啊👍🏻
唔同在於佢係素食嚟嘅🥬🥦🥒
平時都好少食素食,因為成日覺得中式嗰啲齋好似好油膩咁🤭
今日試左呢間OpenRice都好多好評嘅悠蔬食
佢素食嘅菜式有中式有西式,都幾多選擇🤗