2021-09-18 49 瀏覽
好耐沒有一家人出街食晚飯,難得有家人生日,所以就揾左這間食泰國菜的餐廳。見到呢間評分不錯,而且部分菜式頗特別,例如火山排骨,所以就選擇這間餐廳。我們提前打電話訂座。果然,入場後,全場爆滿。入座後,被分配卡位,檯夠大。我們4人總共叫了6道菜,非常飽。我們留起了食唔曬的菜式,不浪費食物。1)冬陰功湯(細)個人覺得幾辣,但係足料嘅,份量絕對夠3-4人飲2)火山排骨由於唔知嗰汁有幾辣,所以落單時,麻煩職員汁另上,喜歡自行落幾辣就幾辣,排骨夠淋。3)菠蘿炒飯炒飯正常,有唔同海鮮料4)蒜蓉炒雜菜因為有幾樣餸菜都係辣,所以唔再叫飛天或馬拉盞炒菜,食落好香蒜蓉味5)蛋包炒金邊粉酸酸甜甜,個人覺得幾開胃6)青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包反而我最喜歡嘅菜式係呢個,有4塊蒜容包,如果蒜容包份量多少少同埋切細舊d,就會好d😂。因為剩返好多咖喱汁。

我們提前打電話訂座。果然,入場後,全場爆滿。

1)冬陰功湯(細)
個人覺得幾辣,但係足料嘅,份量絕對夠3-4人飲

2)火山排骨

3)菠蘿炒飯
炒飯正常,有唔同海鮮料

4)蒜蓉炒雜菜

5)蛋包炒金邊粉

酸酸甜甜,個人覺得幾開胃

6)青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包

蒜蓉炒雜菜