板神鉄板燒日本料理 (駿業街)

God of Teppanyaki (Tsun Yip Street)
2021-06-06 7855 瀏覽
早早預訂左午市因為呢排做緊假日午市優惠四個人去真心抵午市二人set從$1180到$2280,第二set半價人均不到五百我地第一次黎,想揀銅鑼灣新店or灣仔海景店諗住食好西睇靚view最後黎左觀塘總店,因為方便朋友之後gathering店舖風格係簡潔,分左幾個房,其實4人以上等於包左房啦~仲正,可以自成一閣,幾cozy而且可以泊車係店舖隔離,我地黎到先知,記得訂位時順道預約喔,唔緊要,泊日升中心都ok,行一條直路都方便初嘗板神鐵板料理,我地都本住小試心態就叫左個started price $1180 set,而其他set主要係“肉皿“果part,牛肉唔同前菜麵豉青瓜蘆薈粒田園沙律有紅腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜清爽帶少小酸,酸甜開胃刺身5點甜蝦,帶子,爐魚,深海池魚,吞拿魚驚豔到我的係甜蝦爽甜帶少少腍口,時令池魚,魚質實,爽身帶甜煎銀雪魚煎得外脆乾身,食落油脂滿嘴都係,多汁香滑另分開魚皮處理,不停用煎壓方式煎香魚皮所以未食,一睇都知佢脆口師傅十分有心思,煎完魚皮立刻造型,擺盤立刻精緻哂,除左味覺,視覺都係享受我地梗係“相機食先“,用打咭一流鮑魚焗煮少少豉油加油做調味爽彈腍身,新鮮就係唔通d
早早預訂左午市
因為呢排做緊假日午市優惠
四個人去真心抵
午市二人set從$1180到$2280,第二set半價
人均不到五百

我地第一次黎,想揀銅鑼灣新店or灣仔海景店
諗住食好西睇靚view
最後黎左觀塘總店,因為方便朋友之後gathering

而且可以泊車係店舖隔離,
我地黎到先知,記得訂位時順道預約喔,
唔緊要,泊日升中心都ok,行一條直路都方便

初嘗板神鐵板料理,我地都本住小試心態
就叫左個started price $1180 set,
而其他set主要係“肉皿“果part,牛肉唔同

前菜麵豉青瓜

蘆薈粒田園沙律

有紅腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜
清爽帶少小酸,酸甜開胃

刺身5點

甜蝦,帶子,爐魚,深海池魚,吞拿魚
驚豔到我的係甜蝦爽甜帶少少腍口,時令池魚,魚質實,爽身帶甜

煎銀雪魚

煎得外脆乾身,食落油脂滿嘴都係,多汁香滑
另分開魚皮處理,不停用煎壓方式煎香魚皮
所以未食,一睇都知佢脆口
師傅十分有心思,煎完魚皮立刻造型,
擺盤立刻精緻哂,除左味覺,視覺都係享受
我地梗係“相機食先“,用打咭一流

鮑魚焗煮

少少豉油加油做調味
爽彈腍身,新鮮就係唔通d
未煮之前係望住鮑魚仲郁緊

二人前每位送龍蝦半份

師傅先原隻煎,再拆肉分開煎,之後亮點係用蝦膏爆炒龍蝦肉,整間房香味四處,邪惡美味
之後,待應同我地講聲會拎龍蝦頭同穀去整一個龍蝦味噌湯,稍後送上

間埸時間,送上甜甜的牛油砂糖多士
好邪惡

肉皿就薄身牛肉包住炸蒜,蔥

炸蒜好香脆,冇油膩感,係爽
底下麵包墊住香蔥炸蒜牛肉卷,吸下油
食落冇咁油膩

今日時疏係櫻花蝦娃娃菜,作為尾聲食個菜
疏爽下

最後食埋炒飯同甜品結尾

一路食一路睇住師傅表演式處理食材
值回票價

P.S
.值得讚揚店員同師傅分別食之前,詢問有冇咩唔食,中途都問及味道作調節,每個食客的鹹甜度不一,呢點係好貼心
而且抽風系統好,冷氣夠,食完冇油煙味
2021-06-06
  • 銀鱈魚