2018-08-19 140 瀏覽
宜家既台式飲品風氣實在太誇張了,所以等幾耐呢個因素對我黎講都幾重要。呢間係tst美麗華入面,當日係平日,okay既唔洗等好耐。其實當時只係去行下街,唔知一芳都係果度插左旗,見至少無人龍,又未試過最新好hit既黑糖珍珠鮮奶,就去買左杯了。落左order之後,諗住應該無咁快,就去左個廁所tim, 點知出黎杯野已經ready等我了。所以呢間既第一個印象係okay既,至少唔洗等,唔好飲都唔會咁嬲啊嘛。講樣既話就無老虎堂果d影出黎咁好睇既,不過都唔差。搞均去之後先飲,第一下,唔錯wor。因為我之前比較多係飲珍珠奶茶,無飲過黑糖鮮奶,第一下既感覺係好滑,真係好滑。d珍珠都唔錯,係我鐘意既口感,煙煙unun,都有黑糖味。唔錯。第一次既經驗令我對黑糖鮮奶既感覺唔錯,因為我未飲之前以為會好甜。呢杯係無叫少甜少冰,但係完全唔會覺得太甜。飲既時候會有錯覺,覺得比珍珠奶茶健康(因為係得鮮奶,無奶茶),但係其實唔係架,其實係一樣咁肥XD不過呢次既經驗都係好既,令我會想去試其他舖頭既黑糖鮮奶。

不過呢次既經驗都係好既,令我會想去試其他舖頭既黑糖鮮奶。
5 分鐘 (外賣自取)