2016-03-06
是日係星期日,係沙田住既我繼續周圍搵好野食,其實呢間位於沙田第一城既Italian Tomato Café都開左大約年半,但係就都從未試過,所以就打算黎呢到一試啦。餐廳座位有分係舖入面同埋出面既open area,夾埋大約有70個座位左右,今日我地11點半就黎到,所以可以揀位坐。3個人合共叫了3個午餐set 分享吃,午餐set會有主菜+餐湯+飲品,加$10-$18可以轉特飲,而加$29可配蛋糕。價錢由$55 至$82 不等。餐湯: 是日餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜咁,蕃茄味好濃,幾好味,不過如果可以配埋麵包,咁就更加好啦。忌廉菠菜煙三文魚意粉: 賣相不錯,煙三文魚鹹味稍重,但係材料好夠,又唔會腥,切碎後,加入白汁同菠菜一齊炒,令到個意粉都好入味同creamy。蒜香欖油巴拿馬火腿意粉: 雖然餐牌話呢個意粉係辣既,但係我一D辣味都食唔到,反而覺得蒜香味較重,巴拿馬火腿偏鹹,炒起上黎令意粉既鹹度剛剛好。夏威夷薄餅: 薄餅邊位夠薄夠脆,但係可惜材料太少,Size上真係細左少少,有改進空間。咖啡: 味道非常濃郁,有細滑既口感。
3個人合共叫了3個午餐set 分享吃,午餐set會有主菜+餐湯+飲品,加$10-$18可以轉特飲,而加$29可配蛋糕。價錢由$55 至$82 不等。 餐湯: 是日餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜咁,蕃茄味好濃,幾好味,不過如果可以配埋麵包,咁就更加好啦。 忌廉菠菜煙三文魚意粉: 賣相不錯,煙三文魚鹹味稍重,但係材料好夠,又唔會腥,切碎後,加入白汁同菠菜一齊炒,令到個意粉都好入味同creamy。 蒜香欖油巴拿馬火腿意粉: 雖然餐牌話呢個意粉係辣既,但係我一D辣味都食唔到,反而覺得蒜香味較重,巴拿馬火腿偏鹹,炒起上黎令意粉既鹹度剛剛好。 夏威夷薄餅: 薄餅邊位夠薄夠脆,但係可惜材料太少,Size上真係細左少少,有改進空間。 咖啡: 味道非常濃郁,有細滑既口感。