2020-12-27
The Cupping Room 呢間cafe我已經bookmark咗好耐,但因為唔係成日會經過佢哋嘅分店所以一直都未有機會試,今次趁聖誕節嚟到港島區終於有機會試下啦🎄😆-Single Origin Filter Coffee ☕️選擇呢款咖啡的話,店員會拎出咖啡豆嘅Menu俾你選擇,我地就揀咗Kagumoini。味道方面個人覺得有點酸,但唔算苦都幾香,以$50嚟講中規中矩啦🙂-Flat White ☕️咖啡味道幾香但唔會苦,奶味濃郁,拉花都幾精緻,但略嫌份量有點少,整體唔錯😀-Egg Benedict with Smoked Salmon 🍳兩塊sourdough麵包上配有兩隻egg benedict同煙三文魚肉,poached egg切開有少少流心效果,但蛋黃部分其實裡面有一半係已經熟咗😂 旁邊仲有西柚同埋橙肉陪襯帶點citrus感覺🍊但係果肉有點太酸啦 已經唔係開胃😂 仲有一點可惜嘅係荷蘭汁牛油味都唔係好出,味道唔算太香🤔 呢款菜式有點失望呢🙃-Spicy Pulled Pork Linguine 🍜呢碟意粉本身期待唔大,但點知好驚喜😍 豬肉絲份量幾多,真係俾足料,味道帶微微嘅辣味,
Flat White ☕️
Spicy Pulled Pork Linguine 🍜
呢碟意粉本身期待唔大,但點知好驚喜😍 豬肉絲份量幾多,真係俾足料,味道帶微微嘅辣味,令到整體嘅味道酸酸甜甜辣辣咁樣,幾開胃👍🏻 意粉份量就適中,就算男仔食應該都夠😌