2018-08-13 57 瀏覽
放咗工同親愛的同事食餐好嘅放鬆下基於覺得呢間印度素菜好似幾特別咁就嚟咗食啦地理位置亦都非常好,尖東站L5出口行兩三分鐘就到,門口已經其左個印度人招攬生意非常容易搵到😌😌入到黎就已經聽到唔同嘅語言啦呢到都幾大,分室外同室內,同多幾個朋友黎食嘅話完全唔擔心座位嘅問題同埋有一樣我覺得特別嘅係,呢到檯面係會放支裝水好啦,首先講下飲品先,我同朋友都叫咗分別都叫咗Lassi(拉昔)佢好勇敢咁挑戰salty lassi,我偷人飲咗一啖,覺得係咸味嘅酸奶,幾特別但我都係鍾意我果杯多啲我果杯係Mango Lassi,酸酸甜甜,好開胃野食方面就要咗個Rava Dosa(粗粒米煎餅),呢個幾好食,果餅嘅口感係脆中帶軟,軟中帶脆啲醬要惹味嘅有,要清新嘅,任君選擇之後一要咗個Kaidai Paneer Panjabi(旁遮普芝士雜菜咖喱),另配Butter Naan(印度牛油煎餅)好惹味,一定要配啲餅黎食,非常之搭配!用手撕啲餅果下好療癒啊!最後兩個人埋單$247.5,其實幾抵食唔叫嘢飲嘅話可以叫多個餸添總括而言呢度係個非常唔錯嘅印度菜體驗!十分多嘅選擇,MENU嘅菜式亦令我呢啲唔熟悉印度嘅人大開眼戒😆想體驗異
放咗工同親愛的同事食餐好嘅放鬆下
基於覺得呢間印度素菜好似幾特別咁就嚟咗食啦

非常容易搵到😌😌

入到黎就已經聽到唔同嘅語言啦

同埋有一樣我覺得特別嘅係,呢到檯面係會放支裝水

但我都係鍾意我果杯多啲

我果杯係Mango Lassi,酸酸甜甜,好開胃
啲醬要惹味嘅有,要清新嘅,任君選擇

好惹味,一定要配啲餅黎食,非常之搭配!
用手撕啲餅果下好療癒啊!

最後兩個人埋單$247.5,其實幾抵食
唔叫嘢飲嘅話可以叫多個餸添

總括而言呢度係個非常唔錯嘅印度菜體驗!
想體驗異國風情嘅人,不妨黎試吓

2018-08-03