成日聽熟成牛扒,但係又冇試過,男朋友專登搵咗呢一間食牛扒嘅餐廳(仲有得望住成個大海景),果然一試難忘!Dry-aged ribeye steak 第一次食,差啲喺餐廳叫咗出嚟。熟成牛扒同一般牛扒口感好有分別,牛香非常集中,口腔飽和住陣陣牛脂感(好似牛油爆谷咁),肉質非常嫩,亦較其他多汁。配上唔同既調味:岩鹽、紫菜鹽、黑椒汁亦都能夠幫牛味提鮮。Side dish +$98 要咗份黑松露薯條,薯條熱辣辣上枱,灑上咗少少鹽,蔥花同大量芝士粉,外配黑松露醬,夠脆夠邪惡!Homemade tagliatelle with house dry-aged beef bolognese sauce呢碟意粉份量遠遠比我想像嘅多,捲成一個小山丘送上枱。由於闊條麵自家製作,所以口感比較硬,且比較粗。味道未去到嘩然,但醬汁用料好足,而且用到風乾牛肉碎,所以連肉碎都能夠品嚐牛肉嘅香盛。記住要借助匙羹去不啲肉碎。Wild mushroom cream soup with truffle oil一上枱碗湯起晒泡,好大浸菇菌已經漂向個鼻,好creamy 好足料既湯,湯底有不少菇菌片,加添湯品的口感。另外飲到餐廳加咗松

Dry-aged ribeye steak

一上枱碗湯起晒泡,好大浸菇菌已經漂向個鼻,好creamy 好足料既湯,湯底有不少菇菌片,加添湯品的口感。另外飲到餐廳加咗松露油,令口感更為順滑。如果雖然價值不菲,但係可以一試!

另外真係好想讚是侍應服務態度真係好好!!食得非常愉快。