2024-06-18
識我嘅人都知我鍾意試新嘢,今次朋友帶左我食猶太菜,好特別!一走入永安廣場,就好似去咗另一個國度咁,有不少清真餐廳,而我地去緊嘅應該都算係fine dining,環境同座位都幾舒適,menu可以揀set 同散叫,選擇都多🤩✨Mezze Platter - 平時食Hummus就食得多,呢款有齊晒四款配料跟烤餅食,包括常見嘅鷹嘴豆蓉、微辣蕃茄蓉、蔬菜絲同乳酪汁;烤餅熱辣辣好軟熟😻✨Home-made Kobe - 係炸免治牛肉丸,跟茄汁食又幾夾,外皮脆得香脆,而且裡面較乾身,唔會有油膩感👍✨Grilled Norwegian Salmon in Home-made Teriyaki Sauce - 擺碟幾靚,三文魚皮烤得好脆口,個自家製醬汁甜甜地好易入口🧡主食配左薯條,脆卜卜食唔停😛✨Traditional BBQ Chicken in Skewers - 兩大串雞串好吸睛,中間夾雜住d蔬菜,幾清新,揀左配Vietnamese Rice,飯質幾軟糯,帶少許甜,有d似八寶飯咁🍚✨ Signature Delight Chocolate Cake - 朱古力味道夠晒香濃,裡面仲係暖暖的🍫