2014-01-19 2734 瀏覽
之前聽一個蘇格蘭朋友講話灣仔有間食蘇格蘭菜好正宗好好味呢排我又鐘意係灣仔搵飯食、係openrice搵搵下就搵左呢間食評幾好餐廳!後來先知原來就係朋友講果間!我約左個朋友食飯、就建議黎左呢度餐廳位於華美粵海酒店裡面!你要入左間酒店先、之後先見到大堂最裡面有條樓梯落去餐廳餐廳地方都幾大、七點半入到餐廳都只係小貓三四隻、始終呢間都算係bar、可能都要晏點先多人如果全場爆滿、呢個焗束既地庫都應該幾嘈下!我和朋友兩個女仔叫左三樣野1. Cascer Salad份量十足!一般凱薩沙律都好難失手既2. Lamb Stovies我倆都是非常愛吃羊、平時都要就其他唔鐘意食羊既朋友、今日正好大快朵頣!其實睇個名呢 唔係好知係乜淨係知食羊後來發現成碟野好像咖哩羊甘、心諗:點算?叫飯一定食唔晒! 最後食落發現:正!無叫錯!羊肉好嫩滑、我諗stovie指隻汁?外表像咖哩汁既醬汁咸咸地、配上羊肉和薯仔非常入味!一點都唔辣!就算我們無叫飯食、一點都無問題當然啦!如果多幾個人黎、我都建議叫碟飯撈下汁、一定好好味 3. 蜜桃批食完兩樣野其實都飽飽地!但好像都意豫未盡、於是擇甜品!本來想擇最愛既蘋果批、但朋友想食蜜桃、
之前聽一個蘇格蘭朋友講話灣仔有間食蘇格蘭菜好正宗好好味

我約左個朋友食飯、就建議黎左呢度
如果全場爆滿、呢個焗束既地庫都應該幾嘈下!

我和朋友兩個女仔叫左三樣野
1. Cascer Salad
份量十足!一般凱薩沙律都好難失手既
2. Lamb Stovies
其實睇個名呢 唔係好知係乜
淨係知食羊
當然啦!如果多幾個人黎、我都建議叫碟飯撈下汁、一定好好味
3. 蜜桃批
食完兩樣野其實都飽飽地!但好像都意豫未盡、於是擇甜品
本來想擇最愛既蘋果批、但朋友想食蜜桃、我又諗諗下、試下新野啦!於是就叫左
熱辣辣既批加上雪糕…好味呀!
服務都唔錯!其他既食客全是外籍人士!一兩個甘係度飲野
好享受呢個寧靜既晚上、一定要快點再光顧!

2013-12-17