2021-04-15 38 瀏覽
朋友上星期搬咗去大埔,今日就邀請咗我地嚟佢嘅新屋house warming , 晚餐唔想再叫外賣所以友人就帶咗我地去近太和個邊嘅西班牙餐廳chill 一 chill 😆我地叫咗2款signature dishes 一齊share Tapas Brew 特色烤乳豬 $188 婚宴嘅中式乳豬件就食得多,西班牙style 嘅就真係第一次食啦。烤乳豬係原隻乳豬髀咁上碟,唔好以為佢細細隻,但其實好有肉地嘅,重點係個皮係脆到好似薯片咁,一層脆片加上一層皮下油脂再加上豬髀肉,一啖就有3重口感,好幸福😋😋西班牙海鮮飯 $188 食西班牙菜又點少得西班牙海鮮飯呀,個飯煮得軟硬適中,飯粒都偏大粒而且粒粒分明,有咬口得嚟唔會太硬,海鮮份量足同新鮮,但就偏乾咗少少🤏另外再叫咗杯mango smoothie 作為甜品都好唔錯,最邪惡係mango smoothie 上面仲有一層奶蓋,鹹鹹地又可以平衡返芒果嘅甜味,讚讚

Tapas Brew 特色烤乳豬 $188

西班牙海鮮飯 $188