2018-01-28 773 瀏覽
其實第一次食呢間Donut係係馬來西亞既新山,如果冇記錯,當時只係大約港紙8蚊,亦好鍾意見到啲店員將每個Donut都會注滿Cream之後,再搽上唔同既醬係面,有朱古力醬,榛子醬,綠茶醬等,有啲仲會再加埋Nuts,朱古力粒等上面,所以係難以抗拒下,當時買左一個黎試,果然一試難忘,因為即使咁多Cream同醬都好,都唔會太甜,而Donut既質地亦好好,唔會太硬,太乾,同啲Cream同醬一齊食,好軟綿綿好正。亦試過唔同牌子Donut, 好似好出名H字頭嗰隻,實在甜到接受唔到。估唔到幾年後既今日,終於係香港遇返佢,雖然而家得3間店,但相信識食既,一定會繼續增加。今日同朋友2個人叫左3款,我仲叫多杯焦糖咖啡,3個中,朱古力嗰個好明顯放到乾哂,但認真,仲係好好味,而朋友揀既綠茶,佢試完鴛鴦之後,即刻話唔會再叫,因為呢款鴛鴦,一邊係奶茶一邊係咖啡,面係一啲粉,一咬落去,係有一個層次,先係粉,之後醬,donut同入面啲cream,成件事真係好夾,有返幾年前軟綿綿既感覺,真係好似初戀咁 仲有,香港只係$15一個,真係好值得去試不過,咖啡真係要改良,因為甜到不得了,水準真係好差

仲有,香港只係$15一個,真係好值得去試

不過,咖啡真係要改良,因為甜到不得了,水準真係好差
2018-01-26
  • 鴛鴦Donut