2008-06-17 54 瀏覽
哈哈!同樓下個位版友同一日去,又會咁岩既!今次係我第一次黎流浮山食飯,同女朋友兩個人黎。事前做過research呢一間既comment非常好,咁就冒名而黎啦!一黎到後見到成間舖停晒電,唸住要食過第二間架啦!好彩女朋友堅持要等姐,唔係就會錯過一間咁好既菜館。我地叫左5個餸 (排名分先後):1. 椒鹽瀨尿蝦 - 一隻前臂咁大隻既賴尿蝦,幾好味,D殼脆到可以食埋, 仲有好多膏添,正!2. 蒜蓉粉絲蒸扇貝 – 隻隻扇貝都好大隻,粉絲又好入味,正!3. 豉椒炒聖子 – 聖子又係大大隻,啖啖肉,仲好重豉椒味,正!4. 豉油皇中蝦 - 見咁多人都話好食,唸住試下, 不過又真係幾好味,豉油味好香口,D蝦啖啖肉,唔錯唔錯!!5. 薑葱蠔 – 呢個就反而一般,原本仲唸住流浮山最出名係蠔添,不過可能好似樓下個位版友咁講,而D蠔唔適合用薑葱煮啦!仲有招呼我地個名姐姐服務好好,不斷聊我地傾計,見我地用即影即有相機影相仲主動幫我地影添,估唔到一間咁多人既菜館都可以有咁好既服務態度,非常好!!最後埋單$690,都唔算太貴既!物有所價就得!
哈哈!同樓下個位版友同一日去,又會咁岩既!
今次係我第一次黎流浮山食飯,同女朋友兩個人黎。
。我地叫左5個餸 (排名分先後):

最後埋單$690,都唔算太貴既!物有所價就得!
W Yu 「慕」名
2008-10-02